Facebook Watervrienden Valkenswaard

Puppy's

 

Het ondiepe instructiebad is verdeeld in drieën (badje 1 t/m 3). Elk badje wordt dieper en het niveau hoger naar gelang het badje dieper wordt.


Badje 1, schildpad

Het eerste badje is voor de kinderen ongeveer knie diep. Het voornaamste doel is watergewenning en watervrij maken van de kinderen. Ook het kunnen drijven op de buik en de rug dient beheerst te worden. Verder wordt er een begin gemaakt met de benen van de borst- en rugcrawl. Dit wordt vervolgd met de benen van de schoolslag en enkelvoudige rugslag. Indien uw kind dit onder de knie heeft gaat het door naar het volgende badje en krijg het kind het diploma schildpad.


Badje 2, vis

Het tweede badje is voor kinderen ongeveer heup diep. Het voornaamste doel is het verder aanleren van de beenslag van de enkelvoudige rugslag en de arm- en beenslag van de schoolslag. Ook wordt verder gegaan met de borst- en rugcrawl en het onderwater zwemmen. Als uw kind dit beheerst gaat het verder naar het derde badje en krijgt het kind het diploma haai.


Badje 3, zeepaardje

Het derde badje is voor kinderen ongeveer schouder diep. Het voornaamste doel is het verder ontwikkelen van de zwemslagen zodat deze op niveau komen voor het A-diploma. Als dat goed gaat krijgt het kind het diploma dolfijn en ga het verder in het diepe bad op weg naar het A-diploma.