Facebook Watervrienden Valkenswaard
Zwemles

Diploma zwemmen

De Watervrienden Valkenswaard is het mogelijk om een groot aantal door de Nationale Raad Zwemdiploma's uitgebrachte zwemdiploma's te behalen. Vanaf het eerste begin van watergewenning tot aan zwemvaardigheid 3. Daarnaast zijn er ook nog diverse speciale zwemvaardigheidsdiploma’s. Alle lessen worden 1 maal per week gegeven en duren een half uur. Onze zwemleiders geven, allemaal geheel vrijwillig vanuit hun hobby, met veel enthousiasme les. Vrijwel allemaal zijn ze in het bezit van een rijkserkend diploma, zwemleider A, B of zwemonderwijzer. Regelmatig worden er intern nieuwe opleidingen en bijscholingen gegeven.Tweemaal per jaar organiseren we diplomazwemmen voor A,B,C en voor de zwemvaardigheden.


Zwemcertificaten

Om kinderen op weg naar het A-diploma te stimuleren geven wij, speciaal voor onze vereniging gemaakte, zwemcertificaten uit. Bij de overgang van groep 1 naar groep 2 krijgt uw kind certificaat-1 met een schildpad erop. Bij de overgang van groep 2 naar groep 3 certificaat-2 met een vis erop en als Uw kind naar de A-baan gaat certificaat-3 met een zeepaardje. Onze lessen beginnen vanaf 4.5 jaar.


Diploma A, B en C.

Zwem-ABC
Deze benaming geeft al aan dat deze drie diploma’s één geheel vormen. Omdat de huidige zwembaden met bijbehorende gigantische glijbanen, stroomversnellingen, wildwaterbanen etc. veel gevaren met zich meebrengen is het noodzakelijk dat uw kind hierop voldoende is voorbereid. Wij zijn van mening dat u uw kind pas verantwoord ‘los kunt laten’ als hij/zij minimaal in het bezit is van het totale zwem-ABC. Er is ook een 10+ groep, voor kinderen en volwassenen die op latere leeftijd hun diploma's willen behalen.

Diploma zwemmen:
Drie keer per jaar kan er worden afgezwommen. Mocht uw kind in aanmerking komen dan krijgt u een briefje mee met informatie. De data voor het diploma zwemmen staan vast, deze zijn te vinden in de kalender op de website.
Heeft u vragen naar aanleiding van het diplomazwemmen spreek dan de uurleider aan.


Wat na het zwem-ABC

Indien uw kind het zwem-ABC heeft behaald, bestaat er de mogelijkheid om door te gaan met zwemmen.
Er zijn diverse mogelijkheden en ook zijn er nog diverse diploma’s te behalen. Watervrienden Valkenswaard biedt na het zwem-ABC de volgende pakketten aan:
• Zwemvaardigheid 1 t/m 3
• Snorkelen 1 t/m 3
• Survival 1 t/m 3

Diploma zwemmen:
We volgen de vorderingen van de groep en op basis daarvan kijken we of de kinderen al op kunnen voor hun diploma. Dan plannen we een datum en worden de ouders op de hoogte gesteld.


Ook deelname aan de wedstrijdploeg is een optie na het behalen van het zwem-ABC.

Overzicht van de uurleiders vindt U bij 'Zwemtijden' of klik hier

Zwemles

Dat leren zwemmen niet alleen leuk naar ook nog eens betaalbaar kan zijn wordt wel bewezen bij de Watervrienden Valkenswaard. Zwemles wordt leuk omdat je bij ons les krijgt van een van onze vrijwilligers die dit heel enthousiast als hobby doen. Zij hebben hiervoor wel allemaal rijks erkende diploma’s zodat je ook echt goed leert zwemmen. Dat kan al vanaf het allereerste begin op een leeftijd van 4.5 jaar. Maar ook gevorderde zwemmers leiden we op voor vrijwel alle mogelijke zwemvaardigheidsdiploma’s. Er is zelfs een 10+ groep die bij ons kan oefenen voor het zwem ABC. Door de inzet van al onze vrijwilligers houden we de contributie laag. Wij hebben als vereniging te maken met een wachtlijst, dus schrijf uw zoon/dochter ruim voor hun 4e verjaardag in! 

NIEUW!!
Vanaf 1 januari 2019 bieden wij de kinderen die in de A- B- en C-banen zwemmen  de mogelijkheid om tweemaal per week te komen zwemmen. Er kan hierbij een voorkeur aangegeven worden voor de donderdagavond om 19.00 uur of voor de zaterdagochtend om 09.00 uur of 09.30 uur.

 

 

Inschrijven Contributie