Facebook Watervrienden Valkenswaard

Wachtlijst

Hoe lang is de wachtlijst?
De lengte van onze wachtlijst is zeer variabel. Een indicatie is helaas niet te geven. Het ligt eraan voor welke dag en wanneer u uw kind heeft aangemeld voor de zwemles. Het beste kunt u uw kind al op jonge leeftijd inschrijven (dat kan al vanaf 2 à 3 jaar). Wij hanteren de volgorde van binnenkomst van het inschrijfformulier.
Indien u uw kind wilt aanmelden voor het ABC-zwemmen, dient u rekening te houden met een lange wachtlijst. De lengte van de wachtlijst is van tijd tot tijd variabel.
De minimale leeftijd bij de start van de zwemlessen is 4½ / 5 jaar. Wij raden echter aan om te beginnen met de lessen rond het moment dat het kind 5 jaar wordt. Dan moet uw kind natuurlijk wel al geruime tijd op de wachtlijst staan.
U kunt uw kind uiteraard wel al inschrijven. Dat kan vanaf de leeftijd van 2 à 3 jaar.

Wij verzoeken u om niet te mailen met vragen over de lengte van de wachtlijst of wanneer uw kind kan gaan starten. Hier kunnen we geen antwoord op geven.

Indicatie wachtlijst:
- donderdagavond: circa 8 - 12 maanden
- zaterdagochtend: circa 12 - 18 maanden
soms is deze wachttijd korter/soms is deze wachttijd langer

De lengte van de wachtlijst is zeer variabel. Aan de hier aangegeven lengte kunnen geen rechten worden ontleend!!

Is uw kind al in het bezit van een diploma dan is de wachtlijst over het algemeen aanzienlijk korter. Kinderen die al zwemmen schuiven na het diplomazwemmen automatisch door. Daarna wordt gekeken hoeveel plaats er over is voor nieuwe instromers. Uw kind zal dan wel vóór moeten zwemmen om het zwemniveau te kunnen bepalen.

Wanneer uw kind op de wachtlijst staat is het belangrijk, om eventuele adreswijzigingen en wijzigingen van e-mailadressen aan ons door te geven. Wanneer uw kind aan de beurt is voor de start van de zwemlessen zal dit telefonisch of per e-mail kenbaar worden gemaakt.

Mijn kind staat op de wachtlijst. Ik wil de voorkeursdag veranderen. Kan dat?
Het is mogelijk de voorkeursdag op de wachtlijst aan te laten passen. Uw kind wordt dan overgeschreven en op basis van de aanmelddatum op de wachtlijst voor de nieuwe voorkeursdag geplaatst. U kunt ook 2 voorkeursdagen aangeven. Neem hiervoor contact op met de ledenadministratie.

Hoe krijg ik te horen dat mijn kind kan starten met zwemmen?
Zodra uw kind aan de beurt is om te starten met zwemmen, ontvangt u een telefoontje of een e-mail met de uitnodiging wanneer hij/zij kan gaan starten.

Is er ook een wachtlijst voor de zwemvaardigheidsdiploma’s, snorkeldiploma’s, wedstrijdzwemmen?
Over het algemeen is er geen tot slechts een korte wachtlijst voor deze onderdelen. Als er een korte wachtlijst is, heeft dit vaak te maken met naderende examens. In de periode voor de examens is het namelijk lastiger om in te stromen.